2000 Σλάβοι Αλβανίας πήραν δελτία ταυτότητας για να ψηφίσουν στα Σκόπια



Μάρτιος 18, 2013.

Σκόπια.

Δελτία ταυτότητας εκτύπωσαν για να τα παραλάβουν οι σλαβικής καταγωγής κάτοικοι της Αλβανίας, της περιοχής Μάλα Πρέσπα, προκειμένου να ψηφίσουν στο «Δήμο του Κέντρου» της πόλης των Σκοπίων, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα των Τιράνων ‘Σέκουλι’ επικαλούμενη άρθρο του σλαβικού A1on, που βασίζεται σε καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου  Εσωτερικών των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για περίπου 2000 ταυτότητες, που χορηγούνται  προκειμένου η σλαβικής καταγωγής κάτοικοι –κυρίως από το Πούστες-  να πάνε από την Αλβανία στην πόλη των  Σκοπίων για να ψηφίσουν την επανεκλογή του νυν δημάρχου.

Σύμφωνα με την σλαβική πύλη, η προσπάθεια αυτή νοθείας των εκλογών δεν αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, αφού δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Πριν από πολύ καιρό, παρόμοιες ταυτότητες είχαν διανεμηθεί στις πόλεις Ρέσνα και Οχρίδα και μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έλαβαν κανένα μέτρο, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr