Το ΔΝΤ πάει στα Σκόπια



Το δάνειο από το ΔΝΤ πήγε στα ...μνημεία

Απρίλιος 22, 2013.
Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έρχεται για ένα διήμερο εργασίας στα Σκόπια, σύμφωνα με το σκοπιανό Kapital.


Η συνάντηση των δανειστών με εκπροσώπους της κυβέρνησης  έχει προγραμματισθεί την Τετάρτη, προκειμένου να ελέγξουν και να επανεξετάσουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, τη διαδικασία της πίστωσης των 220 εκατ. ευρώ.
Οι ελεγκτές του ΔΝΤ αναμένεται να συναντηθούν με το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας των Σκοπίων, Ντίμιταρ Μπογκόφ και τον υπουργό Οικονομικών, Ζόραν Σταβρέσκι καθώς και με επιχειρηματίες της χώρας.
Παραπλήσιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το κόστος για τη διαμόρφωση της πλατείας της πόλης των Σκοπίων με την τοποθέτηση των μνημείων σε αυτήν κόστισε μέχρι στιγμής 207 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου της υπουργού πολιτισμού των Σκοπίων,  Καντσέσκα-Μιλέφσκα.
«Το έργο ‘Σκόπια 2014’ καλύπτει πάνω από 70 μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένων  των μνημείων στην πόλη, πολλά κτήρια, γέφυρες, ανακατασκευές των προσόψεων των κτηρίων και παρόμοια», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων ‘Πρες 24’.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr