Αρχηγός «Μοσάντ»: Πάσει θυσία να γίνει η ανατροπή του Άσαντ



Απρίλιος 29, 2013.

«Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία στη Συρία».


Τα παραπάνω είπε ο Meir Dagan, πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Mossad), σε διάσκεψη της εφημερίδας Jerusalem Post  της Νέας Υόρκης.

Ο Dagan  αποκάλεσε  τις σφαγές των πολιτών που γίνονται στη Συρία είτε από πολιτικά είτε από θρησκευτικά κριτήρια ως ‘έγκλημα κατά της ανθρωπότητας’.
Ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ, κάλεσε το Ισραήλ να αλλάξει το καθεστώς της Συρίας γιατί έχει «ένα στρατηγικό και ηθικό καθήκον».

Ο Dagan  είπε ότι το Ισραήλ, ένα έθνος που ιδρύθηκε μετά το Ολοκαύτωμα, έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην αντιμετώπιση της συριακής γενοκτονίας.

«Η απομάκρυνση του Άσαντ από τη Συρία, θα ήταν επωφελής για το Ισραήλ, από στρατηγική άποψη ,καθώς θα υπήρχε σημαντική εξασθένηση των βασικών αντιπάλων του, της ‘Χεζμπολάχ’ και του Ιράν. Η κατάρρευση του  καθεστώτος του Άσαντ θα λύσει πολλά προβλήματα του Ισραήλ», τόνισε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την εχθρότητα ενός νέου καθεστώτος στη Δαμασκό κατά του Ισραήλ- παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

 Όπως είπε, η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου θα νουθετήσουν ‘μετριοπάθεια’ στο νέο καθεστώς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr