Αλί Αχμέτι: Ώρα για το ΝΑΤΟ



Απρίλιος 13, 2013.

«Δύο δεκαετίες μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, 20 έτη μετά τον ΟΗΕ και 12 χρόνια μετά τη Συμφωνία της Οχρίδας, και μετά την επιτυχή μετάβαση μας, κατά την οποία αλλάξαμε αρκετά πράγματα, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αποφάσεις», γράφει σε άρθρο του ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων – DUI, στην εφημερίδα ‘Dnevnik’ με κύριο τίτλο «Ώρα για το ΝΑΤΟ».

«Αν κάποιος επικαλεσθεί την ωριμότητα, τον πατριωτισμό, το πολιτικό συμφέρον, τον ορθολογισμό και γιατί όχι και τη δέσμευση της ταυτότητας, λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή είναι η στιγμή της πΓΔΜ και των πολιτών της, για τη λήψη αποφάσεων, για να γίνει το απαραίτητο βήμα. Για κάποιους, μπορεί να υπάρχει ευαισθησία στο ζήτημα της ταυτότητας. Ωστόσο, μια χώρα που δεσμεύεται με αυτές τις αξίες και θέλει να ζήσει, αποτελεί και αυτές οι αξίες  μέρος της ταυτότητας», γράφει ο Αχμέτι.

« Είχαμε την υπομονή, την κατανόηση των συναισθημάτων της πλειοψηφίας, την ευαισθησία και την ευθύνη των πολιτικών εταίρων μας για μια απόφαση καθώς και την περιφερειακή και διεθνή κατανόηση. Περιμέναμε με μεγάλη υπευθυνότητα και κατανόηση. Αλλά έρχεται μια στιγμή που χωρίς  θάρρος δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Και είναι ευθύνη μας για την άρση κάθε εμποδίου από εκεί που πρέπει να εκλείψει, ώστε να ενταχθούμε στη Βορειο Ατλαντική Συμμαχία. Για εμάς η απόφαση αυτή δεν μπορεί να έχει εναλλακτική λύση» καταλήγει ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr