Προτεραιότητα η συνεργασία Ισλαμικής Κοινότητας Σκοπίων με την Τουρκία



Απρίλιος 18, 2013.

Η συνεργασία με την Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Κοινότητας των Σκοπίων, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ο οποίος συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Προσέγγισης, Afrim Tahiri, πήγαν στη Çorum  της Τουρκίας για επίσκεψη εργασίας με τον Muzaffer Külcü.


Είχανε, επίσης,  μια κοινή συνάντηση με το δήμαρχο-κυβερνήτη της Τσορούμ, Sabri Baskoy και τον μουφτή της τουρκικής πόλης, Mehmet Ashik.

Μετά τη συνάντηση συμμετείχαν από κοινού στην προώθηση των δύο μουσικών άλμπουμ με μουσουλμανικούς ύμνους από τα Βαλκάνια, τα οποία άλπουμ  δημιουργήθηκαν από την ισλαμική κοινοτική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, για τη γνωστοποίησή τους στο μουσουλμανικό κοινό της Αλβανίας και της Βοσνίας. Τα Ιλαχί αυτά τραγουδιούνται στα τουρκικά-αλβανικά και βοσνιακά.

Αδιαμφισβήτητη η Οθωμανική Κληρονομιά στα Βαλκάνια

Στην ομιλία του ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι εξέφρασε την ικανοποίησή  και την ευγνωμοσύνη του για τη φιλοξενία και τόνισε ότι τα Βαλκάνια έχουν αποκλειστικά την ισλαμική πολιτιστική κληρονομιά και αυτή θα είναι παρούσα σε όλους τους ανθρώπους των Βαλκανίων ‘μέχρι το τέλος της ζωής του ανθρώπου’.

«Η συμβολή του οθωμανικού κράτους στα Βαλκάνια,  είναι αδιαμφισβήτητη, έτσι που όλες οι αξίες των Οθωμανών να διατηρηθούν και να καλλιεργηθούν περαιτέρω.

 Μια τέτοια πρακτική, άλλωστε,  ακολουθεί ο σημερινός πρόεδρος του τουρκικού κράτους Αμπντουλάχ Γκουλ, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η  κυβέρνησή του. Έυχομαι ο Αλλάχ συμβάλλει περαιτέρω στην πρόοδο της χώρας σας που όσο είναι ισχυρή, θα είμαστε και εμείς ισχυροί στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο Ρετζέπι της μουσουλμανικής κοινότητας των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr