Τίρανα: Η 7η Διάσκεψη των αρχηγών ΓΕΣ Βαλκανικών χωρών



Αποφάσισαν  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια

Μάιος 23, 2013.

Στο ξενοδοχείο «Tirana International», της αλβανικής πρωτεύουσας,  πραγματοποιήθηκε, χθες,  το 7ο Συνέδριο της πρωτοβουλίας των επικεφαλής των Γενικών Επιτελείων των βαλκανικών χωρών.


Το συνέδριο είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη κοινών ευγενών στόχων, ανέφερε ο Αλβανός υποστράτηγος Jamal Gjunkshi, ο  οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης.

Στο συνέδριο παρέστησαν πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι και ο υπουργός Άμυνας, Άμπεν Ιμάμι.

Η Βαλκανική Διάσκεψη των αρχηγών των  Γενικών Επιτελείων είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλιών και προσπαθειών  για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην περιοχή.

Στο συνέδριο αποφασίστηκε η διενέργεια κοινών ασκήσεων με στόχο την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Συμμετείχαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ελλάδας, Μαυροβουνίου, Νοτιοσλαβίας – Σκόπια, Τουρκίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Καλεσμένοι ήταν  οι επικεφαλής Γενικών Επιτελείων της Κροατίας και της Σλοβενίας καθώς και ο ανώτερος στρατιωτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην ΕΕ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr