Τουρκία: Συγγραφέας στη φυλακή για προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ



Μάιος 23, 2013.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε  Τούρκο συγγραφέα και blogger (φωτό),  με καταγωγή από την Αρμενία, τον Sevan Nişanyan, περισσότερο από ένα έτος φυλάκιση για προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ.


Ο Nişanyan, ο οποίος έγραψε αρκετά βιβλία και είναι ο διαχειριστής ενός Blog που αναφέρεται στην «Ιστορία, τη Θρησκεία και (λίγο) στην πολιτική», καταδικάστηκε για προσβλητικό περιεχόμενο που είχε στο blog  του και στο Twitter.

Συγκεκριμένα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο και 45 ημέρες φυλακή για άρθρο του στο Blog που είχε τον τίτλο « Θα πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην ομιλία του μίσους».

Στο άρθρο του καυτηρίαζε Άραβα ηγέτη που διατείνονταν ότι είχε επαφή με τον Αλλάχ περισσότερο από εκατό χρόνια και αποκόμιζε από αυτό οικονομικό και σεξουαλικό κέρδος και ότι αυτές οι ιδεολογίες είναι για μαθητές νηπιαγωγείου.

Η ποινή φυλάκισης από την ...δημοκρατική Τουρκία,  δεν μπορεί να αντιστραφεί, αλλά έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr