Σκόπια: Οι Μουσουλμάνοι δεν θέλουν τον Σταυρό στο χωριό τους



Μάιος 23, 2013.

Gostivar.

Θρησκευτική ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των κατοίκων του χωριού Zdunjë που ανήκει στο Δήμο Γκόστιβαρ του νοτιο-σλαβικού κράτους.


Αφορμή ήταν η έναρξη εργασιών κατασκευής ενός  σταυρού στην εκκλησία του «Αγίου Γεωργίου».

Οι σχέσεις των κατοίκων επιδεινώθηκαν καθώς οι μουσουλμάνοι Αλβανοί και οι Τούρκοι αντέδρασαν στην κατασκευή αυτή.

«Οι κάτοικοι που ανήκουν στη μουσουλμανική πίστη δήλωσαν ότι ένας σταυρός 12 μέτρων ύψος και πλάτους 5 μέτρων αποτελεί πρόκληση και δεδομένου ότι η ανέγερσή του γίνεται χωρίς την άδεια  των δημοτικών αρχών», γράφει αλβανικό δημοσίευμα της περιοχής.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα μετά την προσευχή και επιδιώκουν να ματαιώσουν την ανέγερση του σταυρού στο προαύλιο της εκκλησίας του «Αγίου Γεωργίου».

Ο δήμαρχος του Γκόστιβαρ, Νεβζάτ Μπέιτα, μετά από καταγγελία που έγινε αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ο Δήμος δεν έλαβε κανένα αίτημα από την εκκλησία για την κατασκευή του Σταυρού.

Οι θρησκευτικές εντάσεις στο χωριό αυτό έρχονται μετά τις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη θρησκευτική ελευθερία στο νοτιοσλαβικό κράτος.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr