Νίμιτς: Δεν μπορώ να κάνω θαύμα...



Μάιος 13, 2013.

«Δεν μπορώ να κάνω θαύμα, στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Νοτιοσλαβία, για το ζήτημα του ονόματος», δήλωσε ο έμπειρος διπλωμάτης και μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για τη διαφωνία του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους, Μάθιου Νίμιτς.


Στην Αθήνα γίνονται ανταλλαγές απόψεων και παρατηρήσεων, σχετικά με την τελευταία πρόταση του Νίμιτς. Στο τραπέζι τίθενται διάφορες επιλογές, οι οποίες θα σταλούν στη Νέα Υόρκη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το ταξίδι στην Κίνα.

Ωστόσο, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές κατηγορούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν αποτύχει εξαιτίας της πλευράς των νοτιοσλάβων «οι αρχές των Σκοπίων είναι αυτές που πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης, προκειμένου να βγουν οι διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται».

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος είναι σημαντική για την περαιτέρω διαδικασία στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων.

Η Ελλάδα προτάσσει το βέτο σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων της χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr