Μισθοφόροι από τα Δυτικά Βαλκάνια για ανατροπή του Άσαντ


«Πληρώνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ το μήνα»

Μάιος 30, 2013.

Οι πηγές των υπηρεσιών Ασφαλείας του νοτιοσλαβικού κράτους,  εκτιμούν ότι τουλάχιστον 140 μισθοφόροι από τα δυτικά Βαλκάνια έχουν μπει στη Συρία από την Τουρκία για να πολεμήσουν τον κυβερνητικό στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


 Έχουν, μάλιστα, δημιουργήσει δύο ομάδες που στρατοπεδεύουν στην περιοχή του Χαλεπίου της Συρίας.

Από τα Σκόπια, τουλάχιστον 30 μισθοφόροι Αλβανοί,  έχουν καταταχθεί στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό των ανταρτών και πολεμούν για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «όλοι οι εθελοντές είναι Ισλαμιστές» και ότι «ένα μεγάλο μέρος από αυτούς επιδιώκει να φέρει την ελευθερία στο συριακό λαό».
 Πέρα όμως από αυτά,  οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συμμετοχή τους «πληρώνεται από 3 έως 5.000 ευρώ το μήνα».

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποιος είναι ο χρηματοδότης του μισθοφορικού στρατού.
Τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν όταν πριν από μία εβδομάδα, έγινε η δημοσίευση ενός Αλβανού από τα Σκόπια, που σκοτώθηκε στον  πόλεμο ‘τζιχάντ’ της Συρίας.

Οι μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ακόμη ότι ένα μέρος των ανταρτών στη Συρία είναι μισθοφόροι από το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Μέχρι σήμερα, περίπου 10 μισθοφόροι  Αλβανοί σκοτώθηκαν  πολεμώντας κατά του καθεστώτος της Συρίας, γράφει το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr