Ισραηλινή βόμβα ικανή να αντιμετωπίσει τους S-300


Ιούνιος 30, 2013.
Η ισραηλινή εταιρεία Rafael παρουσίασε μία βόμβα, την Spice-250,  που μπορεί να ξεπεράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, το οποίο θα μεταφερθεί στη Συρία και έχει ανησυχήσει το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Η βόμβα μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων.

Το σύστημα αεράμυνας S-300,  το οποίο αναμένεται να παραδοθεί από τη Μόσχα στη Δαμασκό, βάσει μιας συμφωνίας πώλησης όπλων μεταξύ της Ρωσίας και της Συρίας, κατά τους τελευταίους μήνες, ενδιέφερε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και, ακόμη, μερικές δυτικές χώρες.

Εν μέσω φόβων, να χάσει την υπεροχή της η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, η ισραηλινή εταιρεία «Rafael»- κατασκευάστρια της πιο προηγμένης τεχνολογίας οπλικών συστημάτων- πρόσφατα σε ισραηλινό περίπτερο στο Paris Air Show, παρουσίασε μερικά νέα συστήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένης μιας βόμβας με την ονομασία Spice-250, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει απάντηση στα σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας όπως το S-300.

Αυτή η έξυπνη και μικρή βόμβα ανήκει στην οικογένεια των Spice-1000 και Spice-2000.

Η Spice-250 ζυγίζει 150 κιλά, δεν έχει κινητήρα και είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία εντός δύο ετών.
 Η βόμβα ανοίγει τα φτερά της μετά από μια επαναφορά από ένα μαχητικό και είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, σημειώνει η ρωσική Στρατιωτική Επιθεώρηση.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr