«Η Τουρκία μπορεί να χωριστεί σε 20-25 περιφέρειες χωρίς, απαραίτητα, αυτονομία στους Κούρδους»


Ιούλιος 30, 2013.


Άγκυρα.

Ο ηγέτης του τουρκικού κοινοβουλευτικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας –BDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς,σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. , πρότεινε ότι αντί να υπάρχει μια Κεντρική Κρατική Δομή, στο τουρκικό κράτος,  που να απαρτίζεται από 81 βιλαέτια,  όπως είναι σήμερα, θα μπορούσε να διαιρεθεί όλη η τουρκική επικράτεια σε 20 με 25 περιοχές με ενισχυμένες εξουσίες στην τοπική  αυτοδιοίκηση. 



«Αντί να υπάρχει μια 'ειδική αυτονομία μόνο για τους Κούρδους', θα ήταν προτιμότερο το τουρκικό κράτος να εγκαταλείψει το σημερινό συγκεντρωτικό σύστημα διαχείρισης και να κινηθεί προς το μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Αυτό δεν είναι αίτημα προς την κουρδική αυτονομία αλλά  για μια ανάγκη καλύτερης περιφερειακής διακυβέρνησης και ανάπτυξης.
 Δεν μπορώ να πω ότι οι Κούρδοι δεν έχουν δικαίωμα για ένα δικό τους κράτος, αλλά σήμερα ζουν στην τουρκική επικράτεια και θέλουν να χρησιμοποιούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για να ζήσουμε μαζί», δήλωσε ο ηγέτης  του φιλοκουρδικού κόμματος BDP στο κανάλι CNNTurk.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr