Σκόπια: Το ΥΠΕΞ αποφάσισε να αντιδράσει για την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα


Ιούλιος 31, 2013.

Τα Σκόπια προτίθενται να αποστείλουν νότα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα για ταλαιπωρίες σε νοτιοσλάβους τουρίστες.


Το Υπουργείο Εξωτερικών απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι εθνικιστικές ρητορικές που κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα, όπως σημειώνει το  Κανάλ 5.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ζητά από τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν αμέσως οι προσβολές, οι απειλές και το λεξιλόγιο μίσους που ρίχνονται εναντίον του νοτιοσλαβικού λαού.

Στο σημείωμα θα αναφερθεί ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν δημιουργούν κλίμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η αντίδραση του σκοπιανού υπουργείου έρχεται λίγες ημέρες μετά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής πήγαν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με πανό και συνθήματα φωνάζοντας προς τους νοτιοσλάβους τουρίστες ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Το σκοπιανό ΥΠΕΞ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, σημειώνει το δημοσίευμα του Λοκάλνο.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr