Νετανιάχου προς Ομπάμα: Απελευθερώστε τον Ισραηλινό κατάσκοπο και συζητάμε με Παλαιστίνιους


Ιούλιος 22, 2013.

Το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης ανέφερε λεπτομέρειες για την επανάληψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.


Αναφέρθηκε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια μιας συζήτησης για την πιθανότητα έναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών που προτείνονται από τις ΗΠΑ, ζήτησε την απελευθέρωση του Jonathan Pollard,  ισραηλινού κατασκόπου, σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν, ωστόσο, συζήτησαν την πρόταση της ισραηλινής πλευράς.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός κατάσκοπος στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη (28 ετών) και μαραζώνει στις φυλακές των ΗΠΑ με την κατηγορία ότι ‘πέρασε’ διαβαθμισμένες πληροφορίες στο Ισραήλ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχολίασε την είδηση αυτή, της τηλεόρασης, λέγοντας ότι σε κάθε συνάντηση με τους Αμερικανούς, ο Νετανιάχου, αυξάνει τις πιέσεις για την απελευθέρωση – έκδοση του Jonathan Pollard.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr