Συρία: «Ξένες ναυτικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατιωτικές αποθήκες στη Λατάκεια»


Ιούλιος 10, 2013.

Η εφημερίδα «al Haqiqa» δημοσιεύει λεπτομέρειες από την καταστροφή στρατιωτικών αποθηκών κοντά στη Λατάκεια στις 5 Ιουλίου.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς πέντε στρατιωτικές αποθήκες με  θύματα 12 στρατιώτες της Συρίας.


Η «al Haqiqa» αναφέρει ότι νωρίς το πρωί της 5ης Ιουλίου χτυπήθηκε η Αποθήκη Ναυτικού της Συρίας στην θέση ‘αλ Σάμια’ ανατολικά της Λατάκειας. Το χτύπημα ήταν από πέντε πυραύλους και εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα. Στην ‘αλ Σάμια’ υπάρχουν 40 στρατιωτικές αποθήκες και απέχουν από την έδρα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λακάκεια περίπου 8 χιλιόμετρα.

Στην αρχή, είχε ειπωθεί ότι επρόκειτο για χτύπημα από  ομάδα Τουρκμενιστών των ανταρτών, που ενεργοποιείται, τελευταία, στην περιοχή.

Η αναφερόμενη εφημερίδα απορρίπτει κατηγορηματικά τη θεωρία ότι στόχος της επίθεσης ήταν στοιχεία των συστοιχιών του S-300 και υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι αποθήκες ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο Κασίμ Σάαντ Εντίν, δήλωσε σήμερα,  ότι «ξένες δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα κατέστρεψαν αποθήκες με πυραύλους από πλοία».

 Ο Εντίν είπε ότι για το χτύπημα που έγινε στις αποθήκες του ναυτικού συνεργάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και σκοπός ήταν να καταστραφούν  "βλήματα ρωσικής κατασκευής κατά πολεμικών πλοίων".

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr