Πρώην πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις


Ιούλιος 29, 2013.

Σόφια.

Προειδοποίηση σε τυχόν αναθεώρηση της βουλγαρικής θέσης για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τονίζοντας ότι κάθε αλλαγή της πολιτικής θα είναι επιβλαβής και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.


Ο Μπορίσοφ με την ευκαιρία της συνάντησης των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και του νοτιοσλαβικού κράτους στη βουλγαρική πόλη Κιουστεντίλ τόνισε ότι όποια επιστροφή στην πολιτική του συμβιβασμού και των παραχωρήσεων θα είναι σε βάρος των πολιτών των Σκοπίων με βουλγαρική συνείδηση, θα εξάρουν τα λόγια μίσους κατά της Βουλγαρίας και θα δώσουν τροφή για εδαφικές διεκδικήσεις.

«Η Βουλγαρία δεν πρέπει να στηρίζει άνευ όρων την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση του νοτιοσλαβικού κράτους και την πορεία του προς τις ευρωπαϊκές αξίες. Δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να η θέση μας να είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και να διακυβεύεται  η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας», είπε ο Μπορίσοφ.

‘ Ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι έχει προτεραιότητα η σύμβαση καλής γειτονίας και μετά η όποια υποστήριξη προς την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr