Αχμέτ Νταβούτογλου: Το πραξικόπημα στην Αίγυπτο είναι παρόμοιο με αυτό της Τουρκίας


Ιούλιος 7, 2013.


Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι το πραξικόπημα στην Αίγυπτο είναι παρόμοιο με τις στρατιωτικές επεμβάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν στην Τουρκία, καταλύοντας την πολιτική ζωή της χώρας.

Σύμφωνα με την  τουρκική τηλεόραση ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, Φαρούκ Τσελίκ αξιολόγησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην Αίγυπτο 


είναι το θέμα της νομιμότητας του πραξικοπήματος και η κήρυξη ως παράνομου του ηγέτη ενός πολιτικού κινήματος, το οποίο πλειοψήφησε στις εκλογές.

«Με αυτήν την έννοια τα γεγονότα της Αιγύπτου είναι παρόμοια με αυτά που έγιναν στη χώρα μας στις 28 Φεβρουρίου 1997», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς κατέκρινε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αίγυπτο και τόνισε ότι ορισμένοι κύκλοι και στην Τουρκία εξακολουθούν να έχουν προσδοκίες για επέμβαση του Στρατού στην πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Επίσης, ο Φαρούκ Τσελίκ, χαρακτήρισε τα γεγονότα  της Αιγύπτου ως διαμάχη αυτών που πιστεύουν στη δημοκρατία και αυτών που δεν πιστεύουν σε αυτήν. Τόνισε ακόμη ότι όλος ο κόσμος οδεύει προς τη δημοκρατία και όχι προς καθεστώτα του είδους αυτού.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr