Η Κίνα κέρδισε το διαγωνισμό για προμήθεια στην Τουρκία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς


Σεπτέμβριος 26, 2013.

Η Κίνα κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Τουρκία.


Η απόφαση ελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Υπουργείου Άμυνας της αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία, αναφέρει το ρωσικό Ρέγκνουμ επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Η πρόταση της κινεζικής εταιρείας China Precision Machinery Export-Import Corp. (CPMIEC), προβλέπει την παράδοση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων HQ-9, στην χαμηλή τιμή των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ήταν η κινεζική πρόταση και επιπλέον σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού προβλέπεται, η δυνατότητα της από κοινού παραγωγής του συστήματος.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν έχει δικά της συστήματα αεράμυνας  μεγάλου βεληνεκούς.

 Το πρόγραμμα T-LORAMIDS θα ανερχόταν στο κόστος των 4 δις δολαρίων για το σχεδιασμό και τη δημιουργία συστημάτων που έχει δυνατότητες αντιπυραυλικές και αντιαεροπορικές.

Άλλοι υποψήφιοι για το πρόγραμμα ήταν η αμερικανική κοινοπραξία  της Raytheon και Lockheed Martin, που πρότεινε το σύστημα Patriot 2, η ρωσική  Rosoboronexport με το συγκρότημα C-300 καθώς και η ιταλικο-γαλλική κοινοπραξία Eurosam για την κατασκευή της σύνθεσης Samp/T Aster 30.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr