Η ενδεχόμενη επίθεση ΗΠΑ στη Συρία διχάζει τη Χαμάς


Σεπτέμβριος 1, 2013.

Η προετοιμασία των Αμερικανών για επίθεση στη Συρία, έχει επιδεινώσει τη διάσπαση στις τάξεις της Χαμάς.


Η εφημερίδα του Κουβέιτ, ‘αλ Αμπνά’ σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η κορυφαία πολιτική ηγεσία της Οργάνωσης στην στρατιωτική πτέρυγα «Ταξιαρχίες Ιζ αλ Ντιν αλ Κασάμ» εντείνει την αντιπολιτευτική της στάση.

Η διοίκηση των «Ταξιαρχιών» ανακοίνωσε ότι η θέση της για το θέμα της Συρίας είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τη θέση της πολιτικής ηγεσίας που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι «ταξιαρχίες» είναι έτοιμες  να στηρίξουν τη Συρία σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της και απείλησαν με ανοιχτή ρήξη με την πολιτική κατεύθυνση του Χαλέντ Μεσάαλ της Χαμάς,  καθώς και την ανακήρυξη της ‘ομάδας’ ως ένα ανεξάρτητο οργανισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Χαμάς οι διαφωνούντες είναι οι Ιμάμ αλ Αλαμί και ο Μοχάμεντ αλ Ζαχάρ.

Ένα παράδειγμα – σημειώνει η πηγή- για τη ζύμωση στη Χαμάς ήταν το πρόσφατο περιστατικό στα σύνορα μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

Φίλοι του Ιζ αλ Ντιν αλ Κασάμ έθεσαν συνθήματα στα σύνορα με λόγια ευγνωμοσύνης προς την Τεχεράνη, γραμμένα στα αγγλικά, αραβικά, περσικά και εβραϊκά.

Η αστυνομία προσπάθησε να σβήσει τα συνθήματα της Χαμάς, αλλά διαλύθηκε από ένοπλους αγωνιστές των «ταξιαρχιών», τονίζει η πηγή.

--

Σημείωση:
Χαμάς:  Αρχικά των λέξεων  «Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης», ζητά την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και έχει ισλαμικές ρίζες. Πάνω στις ιδέες του ιδρύθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η κίνηση έχει ως στόχο την ανάκτηση των παλαιστινιακών εδαφών, που τα θεωρεί ιστορικό χώρο για τους Παλαιστίνιους και την καθιέρωση ως πρωτεύουσας την Ιερουσαλήμ.



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr