Επτά χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν επέμβαση εναντίον της Συρίας, χωρίς εντολή ΟΗΕ


Μεταξύ αυτών Ελλάδα και Κύπρος

Σεπτέμβριος 4, 2013.

Επτά χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν ταχθεί υπέρ στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας, χωρίς εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτό ανέφερε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες προς το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, χωρίς εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι η Δανία, Κροατία, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος και Λετονία», ανέφερε η πηγή.

Κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας θα επιδιωχθεί να ληφθεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών των 28 κρατών μελών της Ένωσης, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν σε άτυπη συνεδρίαση στη Βίλνιους στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει καταθέσει αίτημα στο Κογκρέσο να εγκρίνει επίθεση στη Συρία, μετά τα γεγονότα της 21ης Αυγούστου.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι την ημέρα αυτήν η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε επίθεση σε προάστιο της Δαμασκού, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 1400 άτομ.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr