Πρόεδρος Σκοπίων: Η Ελλάδα να δείξει ενδιαφέρον στην επίλυση του ονόματος


Σεπτέμβριος 11, 2013.

Τα Σκόπια είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο και να εντείνουν το διάλογο με την Ελλάδα για τη διαφωνία του ονόματος, τόνισε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για το ζήτημα της ονομασίας, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Ντνέβνικ.


 Ο Ίβανοφ αναμένει η Ελλάδα να δείξει καλή πίστη για να δημιουργήσει μια θετική ατμόσφαιρα και να ξεπεραστεί η διαφορά του ονόματος.

Όπως αναφέρεται, στη συνάντηση συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και η διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αντάλλαξαν, επίσης,  πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τις ιδέες και τις θέσεις του  απεσταλμένου Μάθιου Νίμιτς καθώς και το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, τόνισε ότι η χώρα του παραμένει ενεργή και με καλή πίστη συμμετέχει στη διαδικασία προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. 

Αύξησε τις προσδοκίες προτρέποντας στην  Ελλάδα,  στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, να δείξει  καλή πίστη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα για τη διαδικασία, ώστε να γεφυρωθεί  η διένεξη του ονόματος, σημειώνει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr