Διεθνές Συνέδριο: Η σλαβική γλώσσα των Σκοπιανών ισότιμη στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών


Σεπτέμβριος 2, 2013.

Δεκαεννέα Νοτιοσλάβοι των Σκοπίων συμμετείχαν στο 15ο Παγκόσμιο  Σλαβικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Μίνσκ, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων και συνεχίζει:


Φέτος υπήρχαν 550 σλαβιστές από 34 χώρες και μολονότι η σχεδιαζόμενη ποσόστωση για τα Σκόπια ήταν 15 Σλαβιστές τελικά έγιναν δεκτοί 18.

Η Σλαβική Επιτροπή των Σκοπίων έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες για την οργάνωση της συμμετοχής των Σλάβων από τα Σκόπια, αφού το συνέδριο αυτό γίνεται κάθε πενταετία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σλαβικής Επιτροπής των Σκοπίων, Μαξίμ Καρανφιλόφσκι, «η χώρα αγωνίστηκε για να λάβει τη θέση που της αρμόζει, ώστε η «μακεδονική» να γίνει ισότιμη και αναγνωριστεί στην οικογένεια των σλαβικών γλωσσών».

Οι εκπρόσωποι των Σκοπίων παρουσίασαν στην παραδοσιακή έκθεση βιβλία της χώρας που είναι γραμμένα στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων, ώστε όλος ο κόσμος να μάθει τις τελευταίες  παραγωγές στον κόσμο των Σλάβων.

Στην Επιτροπή των Σλάβων από τα Σκόπια συμμετείχαν επιστήμονες, φιλόλογοι, και  κοινωνιογλωσσολόγοι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr