Ισραηλινός Στρατηγός: Ο Μπασάρ Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία αρκετά χρόνια


Το ρωσικό πόρταλ- εβραϊκών συμφερόντων- μεταφέρει τις απόψεις του Ισραηλινού στρατηγού

Σεπτέμβριος 18, 2013.

Ένα από τα ανώτατα  στρατιωτικά ισραηλινά στελέχη, ο υποστράτηγος Γιαΐρ Γκολάν, είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να παραμείνει στην εξουσία κατά τα επόμενα χρόνια.

Ο Golan δήλωσε:


« Αυτός (ο Άσαντ) θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια, δεν βλέπω καμία δύναμη που θα εμφανιστεί ξαφνικά αύριο για να γίνει αλλαγή- παρά το γεγονός ότι άξιζε να αφήσει αυτόν τον κόσμο, μια ώρα νωρίτερα».

Ο Γκολάν που είναι επικεφαλής  της διοίκησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας προβλέπει ότι ο Άσαντ θα επιβιώσει μέσα από τον εμφύλιο πόλεμο. «Αν και ο Άσαντ έχει χάσει το 60 τοις εκατό της Συρίας, διατηρείται μέσα από την παροχή σύγχρονων οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία».

Ο Ισραηλινός  υποστράτηγος επεσήμανε ότι ο Άσαντ δεν είναι μεγάλη απειλή για το Ισραήλ. Ο στρατός της Συρίας έχει απώλειες προς το παρόν 15.000 στρατιώτες και έχουν δαπανηθεί για τους αντάρτες 40 με 50 τοις εκατό των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Γκολάν εντόπισε ότι υπάρχει αυξανόμενη απειλή για το Ισραήλ από τους σουνίτες τρομοκράτες που μάχονται εναντίον του Άσαντ και τόνισε ότι το 10 τοις εκατό των επαναστατικών δυνάμεων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με την ‘Αλ Κάιντα’.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας είπε ότι: «εάν η συμφωνία εφαρμοστεί με επιτυχία και οδηγήσει στη διάλυση του οπλοστασίου των χημικών, μπορούμε να την αποκαλέσουμε επίτευγμα» δημοσιεύει το Μινγκ.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr