Βρετανικές υποκλοπές, πληροφορίες John Kerry, Mossad



Σεπτέμβριος 1, 2013.

Η τοποθεσία  Τρόοδος* όπου βρίσκεται η θέση ακρόασης για την GCHQ** στο ομώνυμο όρος της Κύπρου, αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο για το Ηνωμένο Βασίλειο που συνεισφέρει σημαντικά στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ/Βρετανίας.


Οι επικοινωνίες των υπηρεσιών υποκλοπής,  των GCHQ στη Βρετανία και της NSA στις ΗΠΑ, διαμοιράζονται από κοινού ( όπως κάνουν η CIA  και ΜΙ6).

Η επικοινωνιακή μονάδα Τρόοδος αποτιμάται σημαντικά από την NSA. Παρακολουθεί όλα τα ραδιόφωνα, όλη την κίνηση των δορυφορικών και μικροκυματικών επικοινωνιών σε όλη τη Μέση Ανατολή, που εκτείνεται από την Αίγυπτο και την Ανατολική Λιβύη μέχρι τον Καύκασο.

Ακόμη και το σύνολο, σχεδόν, της σταθερής τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περιοχή αυτή που δρομολογούνται μέσω μικροκυματικών ζεύξεων σε κάποιο στάδιο διεκπεραιώνονται από το Τρόοδος.

Το Τρόοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό- το κόσμημα της  Βρετανικής βασιλικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η αποτελεσματικότητα και η ικανότητά του, καθώς και η εμβέλειά του, είναι συγκλονιστική.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποιο συγκρίσιμο εργαλείο-εγκατάσταση για τη Μέση Ανατολή.
Θα πρέπει να δηλώσω ότι  γνωρίζω εκ των έσω  την κατάσταση και είμαι ενήμερος για τις ενέργειες και τις δυνατότητές του, καθώς ήμουν επικεφαλής του τμήματος FCOστην Κύπρο στις αρχές του 1990. Αυτό είναι γεγονός και όχι εικασίες.

Συνεπώς, είναι πολύ περίεργο, για να πούμε το λιγότερο, ότι ο John Kerry ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση στις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των συριακών στρατιωτικών και των αξιωματούχων που οργάνωσαν την επίθεση με τα χημικά όπλα, αφού αυτές οι παρακολουθήσεις δεν ήταν διαθέσιμες στη βρετανική μεικτή επιτροπή των μυστικών υπηρεσιών.

Σε ένα επίπεδο η εξήγηση είναι απλή. Οι υποκλοπές προμηθεύτηκαν στις ΗΠΑ από τη Μοσάντ, σύμφωνα με τη δική μου πηγή στην κοινότητα πληροφοριών στην Ουάσιγκτον. Οι υποκλοπές παρήχθησαν  από ένα τρίτο μέρος που δεν  τις διένειμε ταυτόχρονα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, όμως,  διευκρινίζει ότι δεν είναι.
Αλλά το αναπόφευκτο ερώτημα είναι το εξής: Η Μοσάντ δεν έχει τίποτε συγκρίσιμο με τη λειτουργία του Τροόδους.

Το αναφερόμενο περιεχόμενο των συνομιλιών ταιριάζει απόλυτα με  το αντικείμενο του Τροόδου, εφ’ όσον είχαν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνατότητες.

Πως μπορεί να το έχασε το Τρόοδος και να υπεκλάπη από την Μοσάντ;
Η μόνη απομακρυσμένη πιθανότητα είναι ότι όλες οι συνομιλίες πήγαν καθαρά μέσω επίγειας καλωδίωσης.


Το Ισραήλ, έχει επανειλημμένα εμπλακεί στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, διενεργώντας μια σειρά παράνομων βομβαρδισμών και πυραυλικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των πολλών μηνών.

Αυτή είναι μια απόλυτα παράνομη δραστηριότητα  του Ισραήλ- που έχει σκοτώσει πάρα πολλούς αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών- χωρίς καμία καταδίκη από τη Δύση.

Το Ισραήλ, έχει παράσχει μυστικές πληροφορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ΗΠΑ επέτρεψαν στο Ισραήλ,  να επιτεθεί με βομβαρδισμούς και εκτοξεύσεις πυραύλων.

Το αίνιγμα του Τροόδους είναι απλό. Το Τρόοδος δεν έλαβε πληροφορίες, γιατί δεν υπήρχαν. Τις συνέθεσε η Μοσάντ. Οι «αποδείξεις» του John Kerry είναι σαθρά κόλπα.

Περισσότερα παιδιά μπορούν να διαμελιστούν από τις μαζικές αμερικανικές εκρήξεις πυραύλων. Δεν είναι τίποτε να γίνει μια ανθρωπιστική παρέμβαση.
Για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ ενεργούν κατ’ εντολή του Ισραήλ.

Craig Murray

Former Ambassador, Human Rights Activist

* Το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος, είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα.
**Official site of the UK Government Communications Headquarters which is the centre for Her Majesty's Government's Signal Intelligence (SIGINT) activities
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr