Βουλγαρία: «Θα χαθούμε σε 60 χρόνια!»



Τίτλος δημοσιεύματος:  «Φρίκη- μόνο το 40 % της πρώτης δημοτικού είναι Βούλγαροι»

Οκτώβριος 13, 2013.

Σύμφωνα με έκθεση της CIA,το 2050 στη Βουλγαρία θα ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και οι Βούλγαροι θα είναι λιγότεροι από τους μισούς.


 Η Βουλγαρία διέρχεται μια δημογραφική  κρίση και βρίσκεται μέσα σε μια παγίδα. Αυτή η γνώμη διατυπώθηκε από το κόμμα VMRO και ΜΚΟ σε φόρουμ, όπου συζητήθηκε η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων αλλά και ο προϋπολογισμός για το 2014 που δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για το μέλλον της Βουλγαρίας και την εξαφάνιση του έθνους.

Τα συμπεράσματα του Φόρουμ θα σταλούν στον πρωθυπουργό, Πλάμεν Ορεσάρσκι,  που αγνοεί το πρόβλημα το οποίο χαρακτηρίζεται ως γενοκτονία.

Η εκδήλωσε είχε ως τίτλο «Θα χαθούμε σε 60 χρόνια!» και συμμετείχαν εκπρόσωποι του VMRO, του Κέντρου Δημογραφικής Πολιτικής και ένας σύλλογος για τα παιδιά.
Κλήθηκαν υπουργοί της Εκπαίδευσης, της Υγείας, της Εργασίας και ο δήμαρχος της πόλης, αλλά, κανείς δεν πήγε, γιατί δεν αναγνωρίζουν τη σημασία του προβλήματος, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσαν τα στοιχεία που ανέφερε ο καθηγητής Πέταρ Ιβάνοφ από το Κέντρο Δημογραφικής Πολιτικής: «Σήμερα μόνο το 40% της πρώτης δημοτικού έχει μητρική τη βουλγαρική γλώσσα», είπε και πρόσθεσε ότι από πέρσι η κάθε τάξη έχει μειωθεί κατά 7 άτομα βουλγαρικής καταγωγής.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία είναι η υπογεννητικότητα. Στο φόρουμ διατυπώθηκε μια πρόταση η οποία θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό για να γίνει μέριμνα στον προϋπολογισμό του νέου έτους, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr