Εξεπλάγη Ελληνίδα ευρωβουλευτής από τη νέα πρόταση της Ελλάδας για τα Σκόπια




Skopje

Οκτώβριος 30, 2013.

Σκόπια.

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής Jelko Kacin είπε ότι η συνάδελφός του από την Ελλάδα,  Μαρία Ελένη (Μαριλένα) Κοππά,  συγκλονίστηκε από την είδηση των προτάσεων του Έλληνα εκπροσώπου στις διαπραγματεύσεις, Αδαμάντιου Βασιλάκη, για το όνομα της γειτονικής χώρας ως «Σλαβο-Αλβανικής Μακεδονίας», όπως αναφέρει το σκοπιανό Νετπρες.

«Οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για τη λήψη κάποιας απόφασης για το θέμα. Η Μαριλένα Κοππά αιφνιδιάστηκε όταν της είπα ποια ήταν η επίσημη πρόταση της Ελλάδας», δήλωσε ο Κασίν.

--

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι,  τιτλοφορεί ένα άρθρο  με το οποίο λέγει : «Η Ελλάδα αναβάλλει την επίλυση του ζητήματος του ονόματος»
Στο άρθρο επισημαίνεται «η μεγάλη ικανότητα (εκ μέρους της Ελλάδας) για την εύρεση δικαιολογιών για τη μη επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικων Αντόνιο Μιλόσοσκι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

«Νομίζω ότι στην Αθήνα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να επιστραφεί το ζήτημα του ονόματος στην πολιτική ατζέντα. Και αυτό δεν άπτεται της συμπεριφοράς των Ελλήνων ηγετών, αλλά μιας εθνικής στρατηγικής για την καθυστέρηση του θέματος», δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr