Σκόπια: Σημαντική μείωση του πληθυσμού


Οκτώβριος 17, 2013.

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο πραγματικός πληθυσμός στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, όπου βάσει των στοιχείων που διατηρούν  τα Ταμεία ασφάλισης Υγείας καταγράφονται στους 1.744.237 πολίτες, Σλάβους-Αλβανούς και άλλες μειονότητες.


Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι κοντά στον πραγματικό αριθμό του πληθυσμού αφού στα ταμεία ασφάλισης καταγράφεται σχεδόν το σύνολο πληθυσμού της χώρας, προκειμένου να έχει ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι εδώ  και ένδεκα χρόνια δεν έχει γίνει απογραφή πληθυσμού στο νοτιοσλαβικό κράτος, λόγω της πληθυσμιακής διαμάχης Αλβανών και Σλάβων.

Ως αιτίες για τη δραματική μείωση του πληθυσμού της χώρας αναφέρεται  η τάση των νέων ανθρώπων για αναζήτηση εργασίας και ασύλου στις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των θεωρήσεων- Βίζας.

Σύμφωνα με την απογραφή που διενεργήθηκε το Δεκέμβριο του 2002, ο πληθυσμός  στο κρατίδιο των Σκοπίων ανέρχονταν σε 2.022.547 άτομα. Ως προς την εθνικότητα το 65% ήταν Σλάβοι , το 25,17% Αλβανοί, 3,85% Τούρκοι, 2,66 Ρομά, 1,78% Σέρβοι και άλλες μειονότητες .

Πέρσι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη καταγραφή του πληθυσμού λόγω  διαφωνιών μεταξύ Σλάβων και Αλβανών ως προς την επιτροπή της απογραφής, όπως επισήμως παρουσιάστηκε...

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr