Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος: «Θα μας αναγνωρίσουν ως εκκλησία όταν επιλυθεί το όνομα»


Οκτώβριος 6, 2013.

«Η απουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων, στην επέτειο  των 1700 ετών από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Νις της Σερβίας, παραμένει στη συνείδηση της Ορθοδοξίας και των Ορθοδόξων (των Σκοπίων)», δήλωσε σήμερα, από το Μοναστήρι,  ο επικεφαλής  της μη αναγνωρισμένης εκκλησίας των Σκοπίων, Στέφανος.


«Είναι γνωστός ο λόγος της απουσίας μας», συνέχισε, «είναι η απόρριψη της αγίας Εκκλησίας μας, αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχουμε. Είναι προφανές το μέλλον της εκκλησίας μας με την αρχιεπισκοπή της Αχρίδας που είναι σεβάσμια εκκλησία, είναι η μητέρα πολλών εκκλησιών και σήμερα αυτό είναι αποδεκτό», είπε ο Στέφανος στη γιορτή των Αγίων Πάντων των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Σέφανο, η εκκλησία των Σκοπίων  θα αναγνωρισθεί όταν επιλυθεί η ελληνο-σκοπιανή διαμάχη για το όνομα της χώρας, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr