Λεκτικοί διαξιφισμοί Ερντογάν- Άσαντ


Οκτώβριος 8, 2013.

«Ο Άσαντ είναι ένας τρομοκράτης, ο οποίος χειρίζεται την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.


Ο Ερντογάν επιτέθηκε  κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ άλ Άσαντ, τη Δευτέρα, αποκαλώντας τον  «τρομοκράτη» που «σκότωσε 110 χιλιάδες ανθρώπους του λαού του».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Ο Άσαντ είναι τρομοκράτης, ο οποίος χρησιμοποιεί κρατική τρομοκρατία», έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ινδό πρόεδρο Pranab Mukherjee στην Άγκυρα.

«Δεν θεωρώ, πια, ότι ο Άσαντ είναι πολιτικός», δήλωσε ο Ερντογάν, «ένα άτομο που σκοτώνει 110 χιλιάδες ανθρώπους, το λαό του, είναι τρομοκράτης».

Οι παρατηρήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ήρθαν κατόπιν των δηλώσεων του  Άσαντ, του Σαββάτου, ότι η Τουρκία «θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξη που παρέχει στην ένοπλη αντιπολίτευση που αγωνίζεται να ρίξει την κυβέρνηση της Συρίας» είπε σε συνέντευξή του  στο περιοδικό Der Spiegel.

Ο Άσαντ είπε συγκεκριμένα: «Πολύ σύντομα, οι τρομοκράτες θα πάνε και στην Τουρκία. Η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά τη συνεισφορά της στους αντάρτες», είπε ο Άσαντ στη συνέντευξη.

Ο Άσαντ έκανε φραστική επίθεση κατά του Τούρκου πρωθυπουργού που τον αποκάλεσε «Ψεύτη» και «υποστηρικτή των τρομοκρατών».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr