Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης να ασχοληθεί με τους Χριστιανούς που πεθαίνουν στη Συρία και...


...όχι με την αναγνώριση της επισκοπής μας...

Οκτώβριος 7, 2013.

Σκόπια.

Τη χολή του έβγαλε ο Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος  όταν πληροφορήθηκε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης  αποκάλεσε την σκοπιανή εκκλησία ‘ψευδοεκκλησία’.


«Όταν καθημερινά σκοτώνονται στη Συρία χιλιάδες Χριστιανοί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασχολείται  με την εκκλησία μας, τι άλλο να πω εκτός από  το ότι η υποκρισία βρίσκεται στην κορυφή»

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία- η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη από καμία εκκλησία παγκοσμίως- με αφορμή την αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Διατάγματος των Μεδιολάνων στην πόλη Νις της Σερβίας, αποκάλεσε την Σκοπιανή Εκκλησία «Ψευδοεκκλησία», σύμφωνα με τη σκοπιανή ηλεκτρονική έκδοση ‘Νόβα’.

«Ο Θεός μας διδάσκει ότι εκείνοι που υπομένουν την πίστη τους μέχρι το τέλος θα σωθούν και όχι αυτοί που ήταν καλεσμένοι στη Νις», είπε ο ‘σκοπιανός ποιμήν’, αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Συρία


Πέρα από το ανωτέρω σκοπιανό δημοσίευμα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Βαρθολομαίος,  αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Νις,  στο διωγμό των Χριστιανών στη Συρία. 

Σημειώνει το δημοσίευμα του Φαναρίου, μεταξύ άλλων, για την επέτειο του Διατάγματος των Μεδιολάνων.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του παρομοίασε τη δίωξη των χριστιανών πριν από την ανακήρυξη του Διατάγματος των Μεδιολάνων, με αυτή που συνεχίζεται σήμερα, όπως είπε, στη Συρία (αναφέρθηκε και στους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες), τη Νιγηρία, τη Ρωσία, την Πολωνία, το Ιράκ, την Αίγυπτο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

"Το Διάταγμα των Μεδιολάνων είναι η πηγή από την οποία προέκυψε και διακηρύχθηκε η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.
Μίλησε κατά του θρησκευτικού φανατισμού και τόνισε πως υπάρχουν ειρηνικοί τρόποι επίλυσης των διαπροσωπικών διαφορών και ότι "όσοι λένε το αντίθετο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση του Θεού", είπε ο Πατριάρχης 

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr