Σκόπια: «Το ψευδές δίλημμα»




Οκτώβριος 2, 2013.

Σκόπια.

 «Αν θυσιάσει ο λαός,  το όνομα «Μακεδονία», και  ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε αυτομάτως θα επιλυθούν όλα τα προβλήματά του
ή
αν δεχθεί να παραμείνει ο λαός με την ονομασία ‘μακεδονικός’ τότε θα αρχίσει ο Γολγοθάς στη χώρα».

Αυτό είναι το δίλημμα που τίθεται στο λαό και είναι απολύτως ψευδές, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές των Σκοπίων που κάθισαν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν εάν ο λαός αποφασίσει να αλλάξει ονομασία τότε θα αλλάξει η κατάσταση στην καθημερινότητά του.

Μάλιστα, οι λάτρεις της πολιτικής κατά τη συζήτηση, έθεσαν τροχοπέδη στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας, όχι μόνο εξαιτίας της Ελλάδας για τη στάση της που έχει ως στόχο να αλλάξει την ταυτότητα των πολιτών αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών και των Βρυξελλών (για τη στάση που τηρούν).

"Αυτά είναι εν ολίγοις, μερικά από τα βασικά σημεία που προέκυψαν κατά τη συζήτηση που είχε ως κύριο θέμα τη συμφιλίωση μεταξύ των εθνών που είναι δυνατή μόνον όταν αναγνωριστούν οι ιστορικές πραγματικότητες", σημειώνει το δημοσίευμα. 

Συζητήθηκε ακόμη και το πρόβλημα που δημιουργείται από την Ελλάδα, καθώς οι κινήσεις της υπερβαίνουν τα όρια του ψηφίσματος.

Η συζήτηση εντάσσονταν στον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων «100 χρόνια Βαλκανικών Πολέμων- μια ιστορική ευκαιρία για τη διαρκή συμφιλίωση μεταξύ των λαών» που διοργανώθηκε  από το Ινστιτούτο Πολιτικής και Διαπολιτισμικών Σπουδών, σημειώνει  το δημοσίευμα της  σκοπιανής Άλφα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr