Η Άστον είναι απρόθυμη να χρησιμοποιήσει τον όρο FYROM...


Οκτώβριος 19, 2013.

Η Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, για την έγκριση της προόδου- στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προς ένταξη χώρες και εν δυνάμει υποψήφιες, την Τετάρτη, είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί  τον όρο «FYROM» για μία χώρα που έχει ένα όνομα.


Σύμφωνα με ανταπόκριση του σκοπιανού πρακτορείου από τις Βρυξέλλες,  από τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής,  η Άστον το είπε αυτό στους άλλους Επιτρόπους της ΕΕ, εκτός από την επίτροπο για την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη, η οποία ήταν η μόνη που αντέδρασε στη θετική έκθεση της επιτροπής για τα Σκόπια.

Ωστόσο η Maja Kocijanchich, εκπρόσωπος της Άστον, σε δηλώσεις της στο Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει,  αν η Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ένωσης, συναντήθηκε με άλλους Επιτρόπους την Τρίτη.

Σχετικά με το πώς η Άστον αναφέρθηκε, είπε: «Η Κάθριν Άστον χρησιμοποίησε το όνομα «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας» όπως το χρησιμοποιούν και όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», είπε.
Τα παραπάνω σημειώνει το σκοπιανό  "Dnevik"  με καθαρή σκοπιμότητα εμπλοκής της Άστον στην ονομασία των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr