Συνάντηση Βούλγαρου ΥΠΕΞ με Stefan Füle για τα Σκόπια


Οκτώβριος 2, 2013.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε στη συνάντησή του με το Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν ενημερώθηκε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.


Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και ο Βούλγαρος διπλωμάτης ανέπτυξε τις θέσεις της Σόφιας, σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε σήμερα ότι στη συνάντηση ερευνήθηκαν οι πρωτοβουλίες για συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ως μια ευκαιρία για να ενταθούν  οι μεταρρυθμίσεις στην περιοχή.

Λεπτομέρειες από το περιεχόμενο των συζητήσεων Βιγκένιν-Φούλε δεν ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η θέση της Σόφιας έναντι των Σκοπίων, παραμένει αμετάβλητη και η Βουλγαρία δεν έχει συμφωνήσει για λήψη ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, αφού δεν υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών συμφωνία για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 16 Οκτωβρίου, θα πρέπει να ανακοινώσει την έκθεση προόδου για τα Σκόπια και για τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr