Το 58 % των Ισραηλινών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ αγνόησαν τα συμφέροντα της χώρας τους


Νοέμβριος 28, 2013.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από την κοινωνιολογική ομάδα «Ισραήλ Σήμερα» το 57,8 % των Ισραηλινών πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνόησαν τα συμφέροντα του Ισραήλ και υπέγραψαν συμφωνία με το Ιράν για να διευκολύνουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας αυτής, σε αντάλλαγμα το πάγωμα για έξι μήνες της ανάπτυξης του πυρηνικού τους προγράμματος.

Το 20,6 τοις εκατό πήρε την αντίθετη θέση και το 21,6 τοις εκατό αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, αρνήθηκε αναφορές των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τι οποίες η διαφορά μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ για το Ιράν, έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν απαντάει, δήθεν, στις τηλεφωνικές του κλήσεις.

«Αυτό δεν είναι έτσι, την περασμένη εβδομάδα μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο 19 λεπτά», δήλωσε ο Νετανιάχουν στο «Posner», που προβλήθηκε στις 25 Νοεμβρίου το βράδυ στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, σημειώνει το Ρέγκνουμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr