Ισραήλ: Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε άλλους συμμάχους


Νοέμβριος 20, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε ότι για τη χώρα του, ήρθε η ώρα να ψάξει για άλλους συμμάχους, αντί να επικεντρώνεται στη συμμαχία με την Ουάσιγκτον.


Η δήλωση αυτή έγινε σε διάσκεψη στην Σντερότ. Ο Λίμπερμαν δήλωσε: «Για πολλά χρόνια η πολιτική του Ισραήλ είναι προσανατολισμένη προς την ίδια κατεύθυνση με αυτήν της Ουάσιγκτον. Η δική μου εξωτερική πολιτική έχει πολλές κατευθύνσεις».

Δήλωσε περαιτέρω: «Οι Αμερικανοί έχουν εμπρός τους πάρα πολλές προκλήσεις και δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση τους. Ασχολούνται με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, επίσης έχουν προβλήματα με την οικονομία και τη μετανάστευση».

Ο Λίμπερμαν εξέφρασε επίσης τις απόψεις του σχετικά με την «ειρηνευτική διαδικασία».

«Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν άλλο κόσμο, αλλά δεν μπορούμε να τον επιβάλουμε με τη βία και πρέπει να υπάρχει μια σαφής ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και πρώτα από όλα, η ασφάλεια του Ισραήλ, στη συνέχεια η παλαιστινιακή οικονομία και κατόπιν η ειρήνη. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε αυτή τη σειρά.  Η ειρήνη έρχεται και χωρίς διαπραγμάτευση, όταν βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση».

Ο Λίμπερμαν επιτέθηκε, επίσης, στον ΟΗΕ, που όπως είπε έχει προκατειλημμένη στάση έναντι του Ισραήλ.

«Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία, από την ίδρυση του κράτους, υπάρχουν 49 ψηφίσματα κατά του Ισραήλ και μόνο τρία κατά του Ιράν», είπε.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr