Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι Στρατιωτικοί από την αντιπυραυλική επιλογή της Κίνας


Νοέμβριος 6, 2013.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι δυσαρεστημένοι από την επιλογή  της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας για την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας.


Σύμφωνα με αυτούς, τα κινεζικά συγκροτήματα  είναι μεν φθηνά, αλλά, δεν έχουν δοκιμασθεί σε μάχη, σε αντίθεση με τα συστήματα Patriot, αμερικανικής παραγωγής, σημειώνει η εφημερίδα «Today's Zaman».

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι στη συνάντηση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Miller, στην Άγκυρα, οι Τούρκοι στρατηγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιλογή του κινεζικού συγκροτήματος και εξέφρασαν επίσης και τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία απέτυχε να υποβάλει μια ανταγωνιστική προσφορά για τη μεταφορά της τεχνολογίας.

Η Ουάσιγκτον, συνεχίζει ενεργά τη διπλωματική πίεση προς την Τουρκία για την έκβαση του διαγωνισμού.

Η τουρκική εφημερίδα, «Hürriyet Daily News», ανέφερε ότι η Τουρκία δέχθηκε επισκέψεις ικανού αριθμού υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.

Έτσι, μετά την επίσκεψη του Jim Miller, ήρθε στην Τουρκία και ο αναπληρωτής βοηθός Γενικός Γραμματέας, Frank Rose,  με αρμοδιότητα το Διάστημα και την Αμυντική Πολιτική, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα  του Ρέγκνουμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr