Σκόπια: Επιστολή Αχμέτι προς ΟΑΣΕ- ζητά βοήθεια για το όνομα


Νοέμβριος 17, 2013.

Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Αλί Αχμέτι, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Ράνκο Κριβοκάπιτς.


Στην επιστολή του ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αναγνωρίζει την συμβολή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για την ειρήνη και τη σταθερότητα, τόσο στο Νοτιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων, όσο και στην περιοχή και συγχρόνως καλεί να συνδράμει με την πολύτιμη συμβολή του στην προσέγγιση του θέματος της ονομασίας, και να κινήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενθαρρυνθούν τα δύο μέρη να καθίσουν και να διαπραγματευθούν σε υψηλό επίπεδο για συμβιβασμό μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

Η Αχμέτι, εν κατακλείδι, ευχαριστεί την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, για τη συμβολή της στη Συμφωνία-Πλαίσιο και την ειρηνευτική διαδικασία στο κράτος των Σκοπίων, επί 12 χρόνια μετά την υπογραφή και την παύση της σύγκρουσης του 2001.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr