Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων στη σλαβική διασπορά του Καναδά


Νοέμβριος 21, 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, κατά την ‘επίσκεψη εργασίας’ του στον Καναδά παραβρέθηκε, χθες, σε δεξίωση που διοργανώθηκε από την σλαβική κοινότητα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας και της Ένωσης των Σλάβων του Καναδά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Κλήμεντου της Αχρίδας, στο Τορόντο.


«Αισθάνομαι σα να είμαι στην πατρίδα. Να κρατάτε την παράδοσή μας, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας, όπου και αν βρίσκεστε», είπε ο υπουργός.

Ο Νίκολα Πόποσκι, τόνισε το κράτος των Σκοπίων έχει δεσμευθεί να βρίσκεται σε επαφή με τους ομογενείς σε όλο τον κόσμο. Μια τέτοια ενέργεια είναι και οι επίσκεψεις του Υπουργού σε κάθε έκκληση που του γίνεται για την παρουσία του σε δραστηριότητες της διασποράς.

‘Οι ομογενείς μας στον Καναδά χαρακτηρίζονται από την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την εργατικότητά τους ως πολίτες του Καναδά. Είναι οι μεγάλοι πρεσβευτές μας. Η επιτυχία σας είναι και επιτυχία του λαού  και της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι για τους ομογενείς μας», δήλωσε ο υπουργός Πόποσκι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr