Βερολίνο: Συνάντηση Μάθιου Νίμιτς με Άνγκελα Μέρκελ για το όνομα των Σκοπίων


Νοέμβριος 5, 2013.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είχε στο Βερολίνο μια σύντομη συνάντηση με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος τόνισε  ότι τα εμπόδια μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων εάν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να ξεπερασθούν, όπως παρουσίασε η Φωνή της Γερμανίας- Deutsche Welle.


Η Μέρκελ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις μελλοντικές εργασίες του διαμεσολαβητή.

 Σύμφωνα με την πηγή, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, ώστε η γερμανική πλευρά να ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη διαμάχη του ονόματος, απευθείας από τον Νίμιτς.

«Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένο συμπέρασμα, ούτε κάποια στάση,  η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή αυτό το ευαίσθητο θέμα» τονίζει η Deutsche Welle.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχει ένα σύντομο ιστορικό της ελληνο-σκοπιανής διαμάχης για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους.

 Επίσης προστίθεται  ότι « η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν ομόφωνα και επανειλημμένα ότι η επίλυση της διαφοράς προϋποθέτει μια αμοιβαία συμφωνία για το όνομα, ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση των Σκοπίων», σημειώνει η  Deutsche Welle, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr