Συρία: Άγριες μάχες στο Χαλέπι- εκδιώχθηκαν οι ισλαμιστές


Νοέμβριος 13, 2013.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης του Χαλεπίου καθώς και όλης της νότιας επαρχίας προς τη Δαμασκό, έχοντας καταφέρει  τις τελευταίες εβδομάδες να πατάξουν τους μαχητές της αντιπολίτευσης και στα νότια της πρωτεύουσας, γράφει το αραβικό Σκάι Νιουζ.


Εν τω μεταξύ, το γαλλικό πρακτορείο AFP,  επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώνει ότι «ο στρατός κυριάρχησε πλήρως στο διαμέρισμα της πόλης της Χαλεπίου και νότια προς αυτό επαρχία, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο επάνω και μεγάλους και μικρούς οικισμούς της περιοχής».

Το συριακό ‘media center’ ανέφερε ότι ο μάχες διεξήχθησαν σε τρία μέτωπα, κυρίως στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, με βομβαρδισμό από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η ίδια πηγή αναφέρει την προέλαση του στρατού της Συρίας, που ενισχύονταν με δυνάμεις της ‘Χεζμπολάχ’ και της ιρανικής ‘επαναστατικής πολιτοφυλακής’.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana,  επίθεση των ισλαμιστών με οβίδες στην Μπαμπ Τοούμ, μια περιοχή με πλειοψηφία Χριστιανών, με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συνεχιζόμενες ήττες των δυνάμεων της αντιπολίτευσης οφείλονται στη διάσπαση της συνοχής των.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr