Αλβανοί στη νότια Σερβία: «Θέλουμε περισσότερα δικαιώματα»


Νοέμβριος 23, 2013.

Βελιγράδι.

Οι ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Νότο της Σερβίας, αποφάσισαν να διακόψουν τις συνομιλίες, διαφωνώντας σε επτά σημεία με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, οικονομίας και δικαιοσύνης, δήλωσε ο βουλευτής Ρίζα  Χαλίμι, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης.


Κατά τη συνάντηση με τη Συνέλευση της Σερβίας, δεν εγκρίθηκε τροπολογία την οποία είχε προτείνει ο προαναφερόμενος Αλβανός βουλευτής της Σερβίας.

Ο Ρίζα Χαλίμι, ο οποίος είναι ο μοναδικός Αλβανός στο σερβικό κοινοβούλιο,  δήλωσε ότι όλοι η ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Μπουγιάνοβατς, Πρέσεβο, Μεντβέγια, αποφάσισαν να σταματήσουν τις συνομιλίες διαφωνώντας με τις προτάσεις της σερβικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, είπε ότι στη νότια Σερβία υπάρχουν 1100 Αλβανοί, δηλαδή, ο Χαλίμι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι υπάρχουν 40.000.

Αντιδρώντας ο Αλβανός βουλευτής, είπε ότι μπορεί αυτά να λέει η απογραφή του πληθυσμού, αλλά πολλοί Αλβανοί έχουν εκτοπιστεί στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίστηκε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι γίνεται μια διακριτική προσέγγιση προς τους Αλβανούς και αυτή η πολιτική δεν φαίνεται να αλλάζει, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr