«Η Ελλάδα εμποδίζει τα Σκόπια στην πορεία προς την Ευρώπη»


Ισχυρίζεται ο πρόεδρος της 'Πανευρωπαϊκής Ένωσης'



Νοέμβριος 29, 2013.
«Είκοσι επτά κυβερνήσεις και εταίροι έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να δείξει την ίδια αλληλεγγύη όπως έδειξε η ΕΕ κατά κόρον προς αυτή, προτρέποντας να σταματήσει να εμποδίζει την FYROM στην πορεία της προς την Ένωση.


Η Διεθνής Πανευρωπαϊκή Ένωση ζητά από την Ελλάδα να αποσύρει το απαράδεκτο βέτο που στερεί το νόμιμο δικαίωμα των Σκοπίων στην ΕΕ».

Η δήλωση προέρχεται από τον πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης, Alain Terrenoire από το συνέδριο της ένωσης που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια.

Ο Terrenoire είπε ότι για την ένταξη μιας χώρα απαιτείται ομοφωνία των κρατών μελών, αλλά, όπως είπε, η Ελλάδα έχει κάνει κατάχρηση της συναίνεσης, θέτοντας βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η χρήση της ονομασίας ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ αποτελεί πρόφαση για την Ελλάδα ότι δεν το αποδέχεται γιατί  αυτό είναι ακατανόητο. Είναι γνωστό ότι πολλές ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες έχουν διατηρήσει το όνομα που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία περίοδο και που με αυτήν έχουν μια σημαντική πολιτισμική σχέση. Σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση είναι και η Ελλάδα τον 21ο αιώνα», είπε ο πρώην βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα ‘Βέτσερ’ ο Terrenoire δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι η περιοχή των Σκοπίων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ταραχώδους ιστορίας των Δυτικών Βαλκανίων ήταν μια περιοχή της Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα σύνορα και τις εδαφικές προσαρτήσεις ή συγχωνεύσεις», είπε ο Γάλλος πρώην βουλευτής (σημ.  που μάλλον είναι ανιστόρητος και διακατέχεται από σύγχυση).
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr