286 χιλιάδες Έλληνες απογράφηκαν στην Αλβανία



Πάνω από το  10 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Έλληνες


Δεκέμβριος 11, 2013.

Ο επικεφαλής της Ομόνοιας, Βασίλης Μπολάνος, όπως είχε προαναγγείλει, δημοσιοποίησε τα στοιχεία της Απογραφής  που διοργανώθηκε από την Οργάνωση  για την καταγραφή του αριθμού -της ελληνικής καταγωγής- πληθυσμού στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την απογραφή της Ομόνοιας- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- στη χώρα ζουν πάνω από 286 χιλιάδες άτομα που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα.

Αλλά δεν σταματούν τα στοιχεία εκεί, γιατί σύμφωνα με την Ομόνοια, που ενεπλάκη σε αυτήν τη διαδικασία, οι καταγραφέντες αποτελούν μόνο το 85 τοις εκατό των μελών της ελληνικής μειονότητας, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 300 χιλιάδες.

Με άλλα λόγια, με αυτά τα ευρήματα της Ομόνοιας, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι πάνω από το 10 τοις εκατό του πληθυσμού.

«Τα απογραφικά δελτία συμπληρώθηκαν από 286.852, εκ των οποίων το 30 τοις εκατό ή 86 χιλιάδες ηλεκτρονικά.

Την φροντίδα για την συμπλήρωση και τη συλλογή των απογραφικών δελτίων τις έκανε η Ομόνοια και παραρτήματά της που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών με την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας έχουν συμπεριληφθεί στην απογραφή το 85 τοις εκατό των μελών της ελληνικής μειονότητας, σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Shekulli’.

“Σύμφωνα με την επίσημη απογραφή στη χώρα μας, που διενεργήθηκε το 2011, παρουσιάζεται ότι ζουν 24.243 Έλληνες, ενώ με τον όρο του θρησκεύματος παρουσιάζονται το 2011, 188.992 Αλβανοί Ορθόδοξοι. Τα συμπεράσματα αυτά απορρίφθηκαν τόσο από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και από την Ομόνοια που υποστήριξαν  ότι δεν έλαβαν μέρος στην απογραφή οι μειονότητες λόγω των νομικών προβλημάτων και της πολιτικής που ακολουθήθηκε», σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr