Ακυρώθηκε το ελληνο-σκοπιανό Athens Business Forum


Δεκέμβριος 2, 2013.

«Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες ανησυχούν για τον αριθμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που μεταφέρονται στα Σκόπια, η Αθήνα αποφάσισε να πει ψέματα και να εγκαταλείψει το Athens Business Forum με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενες εταιρείες», σημειώνει το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων ‘5’.


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ακύρωσε το ελληνο-σκοπιανό φόρουμ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Το φόρουμ, το οποίο θα πραγματοποιούνταν για να ενθαρρύνει το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ακυρώθηκε λόγω υποτιθέμενης έλλειψης ενδιαφέροντος από τις ελληνικές επιχειρήσεις και για επενδυτική συνεργασία με τη FYROM.

Παρά το γεγονός ότι μέρος των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις είχαν δείξει ενδιαφέρον για συνεργασία με σκοπιανούς εταίρους, σε επιστολή του, το Τμήμα των τεχνολογικών και βιομηχανικών ζωνών, το Ελληνικού Επιμελητηρίου,  που θα διοργάνωνε το φόρουμ,  δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στα μέχρι τώρα φόρουμ των ελληνο-σκοπιανών επιχειρήσεων δεν είχαν παρουσιασθεί προβλήματα από τα Εμπορικά Επιμελητήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική που είναι πιο εθνικιστικές περιοχές από την Αθήνα.

Μέρος των μέσων ενημέρωσης θεωρούν ότι η απόφαση των ελληνικών αρχών για την ακύρωση του φόρουμ, τέθηκε στο πλαίσιο της διαφοράς του ονόματος και άλλα το συνδέουν με πιθανό φόβο διαρροής των ελληνικών επιχειρήσεων στα Σκόπια, όπου υπάρχει χαμηλότερη φορολογία και λιγότερες διοικητικές διαδικασίες, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr