Συρία: Ορθόδοξος κληρικός κήρυξε τον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών


Δεκέμβριος 9, 2013.

Ο βοηθός Επισκόπου στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Luqa( Λουκάς) al-Khoury, κήρυξε τον πόλεμο κατά των ανταρτών της Συρίας, καλώντας τους Χριστιανούς να φέρουν όπλα μαζί τους για να υπερασπιστούν τη Συρία, την Εκκλησία και τα Μοναστήρια της.


«Οι άνδρες μας είναι έτοιμοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη», είπε ο ίδιος, προειδοποιώντας τους αντάρτες.

«Καλώ κάθε χριστιανό να μεταφέρει μαζί του όπλα για να υπερασπιστεί τη Συρία, τις εκκλησίες μας και τα μοναστήρια μας που αποτελούν αντικείμενο βανδαλισμού από τις ένοπλες ομάδες», δήλωσε ο πατέρας Λουκάς ,  σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ‘Az-Zaman’.

«Εμείς δεν θα παραμείνουμε απαθείς», τόνισε ο κληρικός.
Είπε ακόμη ότι οι άνδρες περιμένουν «οδηγίες από το Πατριαρχείιο», πρόσθεσε όμως ότι «εμείς δεν θα περιμένουμε για δύο ή τρείς ημέρες ή περισσότερες για να δράσουμε».

Οι χριστιανικοί χώροι λατρείας υπόκεινται σε επιθέσεις από αντάρτες της Συρίας, κάτω από τη διεθνή κατακραυγή εναντίον των βανδαλισμών των θρησκευτικών χώρων.

Την περασμένη Δευτέρα, 13 μοναχές αναφέρθηκαν ως αγνοούμενες από μοναστήρι στη Μααλούλα, έπειτα από επιδρομή  τζιχαντιστών που έλαβαν τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr