«Όχημα της αλβανικής Εκκλησίας στα ελληνικά»


«αντί οι πολιτικοί μας να εκδιώξουν την εκκλησία, την γλύφουνε»

Δεκέμβριος 26, 2013.

«Προφανώς η επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι η ελληνική», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Σε μια φωτογραφία που παρασχέθηκε στο πρακτορείο ‘ Iliria’ μπορούμε να δούμε πως το όχημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας έχει την ελληνική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα, αλλά και την αλβανική την έχει εξελληνίσει από ORTODOSKΕ σε ORTHODHOSKE.

Όσον αφορά αυτό το γεγονός, ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Arben Lala, κουνάει τον δάχτυλο προς τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο Γεράσιμο Γιανουλάτο,  ο οποίος πάει να εξελληνίσει την Αλβανική Ορθόδοξη  Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Σε ερώτησή μας  (ο Arben Lala) μας διέθεσε τη φωτογραφία που παρουσιάζουμε και σχολιάζει  κατηγορώντας τους Αλβανούς πολιτικούς που επιτρέπουν αυτές τις καταστροφικές δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.

«Είναι γνωστό ότι η εκκλησία μας ιδρύθηκε από τον Fan Noli, όταν η Αλβανία ήταν αδύναμη και αντί οι πολιτικοί μας να την εκδιώξουν την γλύφουνε», δήλωσε ο Λάλα.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γιόρτασε με τους Έλληνες στο κέντρο των Τιράνων  και σε αυτήν (τη γιορτή) παρέστησαν και ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους, γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr