Πολιτικός Αναλυτής: «Οι απαγωγές των μοναχών έγιναν με εντολή ΗΠΑ και Ισραήλ»



Δεκέμβριος 5, 2013.

Σε συνέντευξη του, ο Μάρκ Γκλεν, πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής,  για την απαγωγή των 12 μοναχών από ένα μοναστήρι της χριστιανικής πόλης Μααλούλα της Συρίας, ισχυρίζεται ότι πίσω από την απαγωγή βρίσκονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.


Νομίζω ότι πρώτο πράγμα που έχουμε κατά νου για αυτούς τους επαναστάτες, αυτούς τους τρομοκράτες, ή όπως θέλετε να τους αποκαλέσουμε αυτούς, άγρια σκυλιά, αν προτιμάτε, ξέρετε ενεργούν υπό διαταγές και δεν θα έπρατταν αυτό που έκαναν  αν δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Αυτές οι μοναχές αποτέλεσαν στόχο επειδή ήταν, ακριβώς,  μοναχές. Και πιστεύω επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έχουν υποστεί μια τέτοια καταστροφική ήττα στις δημόσιες σχέσεις από την άποψη της Συρίας και από την άποψη αυτών των ανταρτών, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν δρόμο για έξοδο, από την εμπόλεμη κατάσταση που δημιούργησαν στη Συρία. Θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα του Ισλάμ ως ένα κακό φως, πριν τελικά διακόψουν κάθε χρηματοδότηση ή στήριξη στις ομάδες αυτές.

--
 Σημ. Βαλκανικού Περισκόπιου: Την πλήρη συνέντευξη του Mark Glenn, στην αγγλική, μπορείτε να την δείτε εδώ
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr