Βρυξέλλες: Συνάντηση Γκρούεφσκι με Van Rompuy


Herman Van Rompuy: Η έναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη

Δεκέμβριος 9, 2013.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.


Ο Βάν Ρομπέι έδειξε ενδιαφέρον για τις προσπάθειες και τα βήματα τα οποία κάνει η νοτιοσλαβική χώρα προς το στόχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τόνισε, όμως, ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων απαιτεί την συγκατάθεση όλων των κρατών μελών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Θέλαμε να παρουσιάσουμε τα επιχειρήματά μας, όσον αφορά την πρόοδο μας, καθώς αναμένουμε το μέλλον. Μιλήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, τι έχει επιτευχθεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν και πως τα χειριζόμαστε. Συζητήσαμε, επίσης,  τα προβλήματα που έχουμε τώρα. 

Επικεντρωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, και από την άποψη της οικονομίας και από την άποψη του δικαστικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, ιδίως την τελευταία νομοθεσία που έχουμε για αυτήν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σήμερα το απόγευμα, ο Γκρούεφσκι αναμενόταν να επισκεφθεί το βελγικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Leuven, ώστε να συζητήσει με την ανώτατη διοίκηση του Κέντρου αυτού, για στενότερη συνεργασία και εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού της χώρας του.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr