Σκόπια: Στην Αθήνα ο Ταλάτ Τζαφέρι- υπέγραψε μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας




Ιανουάριος 27, 2014.

Το πρόβλημα του ονόματος δεν αποτελεί εμπόδιο για την εμβάθυνση της συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας Σκοπίων και Ελλάδας, δήλωσε ο Ταλάτ Τζαφέρι στην Αθήνα μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Δημήτριο Αβραμόπουλο, ωστόσο δήλωσε ότι η ιστορία θα δείξει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά και όχι μέσα από τον εθνικισμό και το λαϊκισμό που προκαλούν απομόνωση , αστάθεια και κρίση.


Ο Τζαφέρι άκουσε τις ελληνικές κόκκινες γραμμές για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η λύση του προβλήματος, ενώ και οι δύο υπουργοί είπαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες του Νίμιτς και ότι και οι δύο πιστεύουν ότι η λύση είναι απαραίτητη για την ένταξη της FYROM, σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων, η οποία ξεκίνησε το 1999 με την Πολυεθνική Ταξιαρχία της Νοτιοανατολιτικής Ευρώπης (SEEBRIG).
Συμφώνησαν ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί ώστε η χώρα μας να προχωρήσει προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το 2014, σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι ‘5’.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr