«Οι μισοί Αλβανοί μετανάστες, είναι στην Ελλάδα»



Ιανουάριος 9, 2014.

Η Ελλάδα υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα  «γη της επαγγελίας» των φτωχών Αλβανών. Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα στη δεκαετία του ’90, περίπου 1.450.000 Αλβανοί μετανάστευσαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στον κόσμο, καθώς και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό.


Η Αλβανία έχει πληθυσμό περίπου 3.000.000 κατοίκους, περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν μεταναστεύσει στη γειτονική χώρα.

Τα στοιχεία –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- δημοσιεύονται  από την έγκυρη Deutsche Welle, σε πόνημα γραμμένο ειδικά για την αλβανική μετανάστευση.

Τα προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτο με Αλβανούς, όπως, επίσης, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στις ακτές των ελληνικών νησιών, όπου προσφέρονται περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, από ό, τι θα μπορούσε να προσφερθεί στη χώρα τους, την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2010, στην Ελλάδα ζούσαν νόμιμμα 677.000 Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούσαν τα τρία τέταρτα του συνόλου των μεταναστών στην Ελλάδα, η οποία έχει ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια κατοίκους, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr